Sortowanie haseł
Forum » Pomysły / Propozycje » Sortowanie haseł
Rozpoczęta przez: gdarturgdartur
1189327022|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 5
rss icon RSS: Nowe wypowiedzi
Sortowanie haseł
gdarturgdartur 1189327022|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Haseł na stronie powitalnej przybywa. Jeszcze trochę i odnalezienie strony np. jakiejś aplikacji będzie trwało dość długo. Powinny być posortowane, najlepiej alfabetycznie. Czy jest jakaś możliwość zmodyfikowania tej tabelki, żeby hasła były automatycznie ustawiane?

Reszta haseł powinna tak samo być sortowana i wyświetlona poniżej, bo korzystanie z tagów przy większej ilości robi się kłopotliwe; a opcja szukaj nie ma sensu, jeżeli serwis nie jest dość rozbudowany.

rozwiń Sortowanie haseł przez gdarturgdartur, 1189327022|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Sortowanie haseł
arek_bedarek_bed 1189346455|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

No koniecznie trzeba jakoś uporządkować ten spis. Ja bym to podzielił całość na jakieś działy - niekoniecznie w postaci tabelki jak to ma miejsce obecnie. Może w postaci usystematyzowanej tak jak ma to miejsce w encyklopedii?
Np:

Dystrybucje Linuksa

Aurox
Debian
Knoppix
openSUSE
Ubuntu

Aplikacje biurowe

Gnumeric
KOffice
OpenOffice.org

rozwiń Re: Sortowanie haseł przez arek_bedarek_bed, 1189346455|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
InformatykInformatyk 1189431528|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Świetnie zrobiona Strona Główna - Gratulacje. :)

rozwiń Re: Sortowanie haseł przez InformatykInformatyk, 1189431528|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
gdarturgdartur 1201534600|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Zasoby Wiki się powiększają. Przeglądnąłem spis stron i postarałem się pozaznaczać arykuły niepasujące do żadnej z kategorii. Jak myślicie, co z nimi zrobić. Na razie 3 luźne propozycje:

1. Zostawić bez podziału, jak ktoś będzie szukał, to znajdzie.
  2. Dodać nowe kategorie. Trzeba tylko zrobić to jakoś z głową, żeby nie było sytuacji, że robi się 20 grup a w każdej po 2 hasła. A strony typu LiveCD czy backup-mozilla? Do pierwszego nie mam pomysłu, a drugi (i podobne) może wrzucać do artykułów?
  3. Zostawić grupę Nieskalsyfikowanych; podjąć decyzję jak będzie więcej artykułów.
rozwiń Re: Sortowanie haseł przez gdarturgdartur, 1201534600|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
arek_bedarek_bed 1203423937|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Sorry, że dopiero odpisuję :)

- backup mozillę dałbym do artykułów.
- na pewno trzeba rozszerzyć kategorie, lub zmienić ich strukturę. Nie mam jeszcze pomysłu jak :)

rozwiń Re: Sortowanie haseł przez arek_bedarek_bed, 1203423937|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Nowa wypowiedź
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.